fredag 29 april 2016

Årsmöte med Riksföreningen för Handvävning

Vi var två från medlemmar från Västerbottensvävarna som åkte till Norrköping fulla av förväntan.

Tror inte att någon av oss åkte hem besvikna. Det var trevliga dagar med intressanta föreläsningar och studiebesök och sist men inte minst möten med likasinnade.
Avgående styrelsen avtackas.

Som ny ordförande valdes tidigare vice ordförande Eva Hannerz, Uppsala, Nyvalda blev Charlotte Hellsten Husman, Birgitta Alö, Solbritt Dahlberg Karlsson och Irene Lundell. I styrelsen sitter också Solveig Magnusson ( Sekreterare ) och Tuula Lindström (kassör), Reidun Karlsson och Kristina Wålsten. 
 Textilkonstnär Inger Hasselgrens föredrag " 40 år med vävning" var intressant att lyssna till. 

Besöket i stadens rådhus med guidning och visning av de åtta stora gobelängerna var också en positiv överraskning. De tillverkades till Rådhusets 100 års-jubileum och berättar Norrköpings historia i textil. Den vartannat år återkommande utställningen hade som bekant tema Färgglatt. Invigningen gjordes av landshövding Elisabeth Nilsson , som blev så förtjust i en av Västerbottensvävarnas bidrag att hon ville köpa den.

Många vackra färggranna vävar visades. Tyvärr fick jag inte med mig någon objektsförteckning, så jag kan inte berätta vem som gjort vad.

Guldkudden som Anne håller i är i alla fall hennes ( och Skånes)  bidrag.


Mattan har Brita från Västerbotten gjort och klänningen är Kirsi Frimanssons skapelse.


Ett besök på stadsmuseet hanns också med. Där fick vi vävmaskiner demonstrerade, och många av de tyger som vävts på Tuppens Väverifabrik fick oss att le igenkännande. 


Östergötlands handvävare hade också ställt ut sina vackra vävar i kurslokalens övriga utrymmen. Besöken på Riksföreningens årsmöten är alltid en källa till inspiration .
Ser fram emot nästa som blir i Luleå, där dessa kollegor håller i trådarna.