Sidor

onsdag 14 november 2018

Rapport från ordförandekonferensen 2018

Varje höst får vi som sitter som ordförande i regionerna en inbjudan till konferens från Riksstyrelsen.
Vi tycker att det är viktigt att vi får träffas och har stort utbyte av den. Den ligger i allmänhet i Stockholmstrakten av praktiska skäl. I år var vi i Södertälje.
 fr.v. ordförande för Handvävarna i Dalarna-Västmanland- Anna Östlund, Nina Floderus Riksstyrelseledamot och ansvrig för att granska vävsedlarna till Månadens väv, samt ordförande för Handvävare i Norr - Rose-Marie Lundberg Edström.
 Förutom att dryfta vad vi har på hjärtat som rör vår verksamhet som ordförande i regionerna, så har vi också tillfälle att under middagen bättre bekanta oss med varandra under avslappnade former.
Vi har också en stund när vi får "pyssla" med något textilt , så vi inte ska känna oss så vilsna, vi som är vana att alltid ha något för händerna. Denna gång fick vi brodera på bitar av handvävt tyg till små figurer som kan passa som nåldyna att hänga upp i våra vävstolar.
Men mest användes förstås tiden till att ge och få information om hur verksamheten fungerar med olika viktiga datum för Månadens Väv, inskickning av uppgifter till Riks och hemsidan, m.m..
Årshjul skapades som visade att det är som mest hektiskt i början på året.
Emellanåt hade vi förstås fikapaus, med goda kakor bakade av vår riksordförande Eva. 
Eftersom jag har avsagt mig omval , så var detta min sista ordförandekonferens med Riksvävarna, så jag ville passa på att tacka för 7 trevliga år som ordförande för vår trevliga regionsförening Västerbottensvävarna.
Vi ses på vårt eget årsmöte i mars 2019 förstås och på Riksårsmötet i Skellefteå den 25 april 2020. Vi hoppas att riktigt många vill engagera sig i arbetet inför RÅM 2020. Det är ju lite speciellt att vara värdregion för ett riksårsmöte och vi vill göra vårt bästa för att deltagarna från "övriga Swerje" ska finna vår region intressant och spännande - både vad gäller vävtraditioner och i övrigt.