Sidor

måndag 7 januari 2019

Vävarnas riksårsmöte ska hållas här - i Medlefors, Skellefteå
Oktobervärmen gjorde att deltagarna kunde hålla till utomhus, fr v, Annika Näslund, Gunnel Grelsson och Katarina Wrethén. Oktobervärmen gjorde att deltagarna kunde hålla till utomhus, fr v, Annika Näslund, Gunnel Grelsson
 och Katarina Wrethén.
I samband med Västerbottensvävarnas styrelsemöte den 14 oktober anordnades kurs i Tryck på varp för medlemmarna. Kursen hölls i Medle hos styrelseledamot Karina Persson och deltagare från hela Västerbotten deltog.
Deltagarna fick prova på att med hjälp av schabloner trycka bilder på en varp i en vävram. När trycket torkat kunde man börja väva. Eftersom både torkningen och vävningen var tidskrävande kunde man inte färdigställa alstren på plats utan det fick i lugn och ro göras hemma.
Dagen bjöd på en av höstens varmaste dagar så efter ett tag hade alla tagit sig ute i trädgården där man njöt av vädret, samvaron och hantverket.
Medan deltagarna planerade och påbörjade sina projekt höll styrelsen sitt möte med Ringvor Gustavsson som ordförande. Det viktigaste som avhandlades på dagens träff var kommande Riksvävs årsmöte 2020, RÅM 2020.
Det året kommer Skellefteå att stå värd för detta möte och i april 2019 ska ett program vara klart. Utflykter, workshops och utställningar kommer att ingå.
Styrelsen hoppas att alla vävintresserade ska passa på att komma och inspireras när det blir aktuellt i april 2020.
Karina Persson