söndag 1 oktober 2017

Väv 2017

En bussresa till Växjö från Åsele arrangerades av Hemslöjdskonsulent tillika medlem i Västerbottensvävarna Kristina Ersviken i samarbete med Hemslöjdsföreningen i Västerbotten. Bussen stannade i Umeå och Örnsköldsvik för att plocka upp fler resenärer och medlemmar från Västerbottensvävarna och Mittvävarna.
Efter övernattning på Stora hotellet i Nyköping drog den förväntansfulla skaran vidare mot Växjö och Vävmässsan Väv 2017.
85 utställare finns på Myresjöhus Arena och bland de första jag möter är vår nyblivna medlem Lillemor som har en monter tillsammans med Schacht Spindle Company.
Vandrar vidare och träffar på flera "grannar". Agneta från Bjurån från grannkommunen Skellefteå jobbar tillsammans med en av de stora leverantörna av vävgarn :Garnhuset i Kinna. Fantastiskt bra att ha nära till en som tillhandahåller ett rikt sortiment av vävgarn. 
Jag jobbar en timme i Riksvävarnas monter tillsammans med bl.a. Solvögats redaktör Irene Lundell.
Glädjande nog fick vi också bli representerade på deras utställning "Vävt, Broderat & metall" med ett par fina väskor gjorda av Ulla Nygren, Norsjö. 
Många andra finurliga lösningar på det lite udda temat fanns också att beskåda.

Många fina utställningar från grupper och elever på olika utbildningar fanns också. Bland andra den fina utställningen med 54 olika smala vävar i HVteknik från elever på Grimslövs folkhögskola. 
Inspirationen kom från Karin Boyes dikter " För trädets kull".
Totalt fanns 16 olika utbildningsanordnare representerade på mässan. En del såg mer avslappnade ut än andra. 
Det är ju skönt att se att det fortfarande finns några med vävning på schemat.
Avslutar med att visa en kort filmsnutt jag tog av Andreas Möller som har ett något annorlundra förhållningssätt till vävning och vävstolar än de flesta av oss. Fler filmer finns att se på YouTube där han presenterar sig och sin verksamhet. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar