tisdag 14 november 2017

Ordförandekonferens

I helgen samlades Riksvävarnas regionsordförande tillsammans med riksstyrelsen till en konferens på Stockholms läns museum. Det är en årligt återkommande konferens som vi i regionerna uppskattar mycket, eftersom vi får ett tillfälle att träffas och diskutera framtiden,gemensamma utmaningar och eventuella problem.
Det kan också vara ett tillfälle att utbyta vävmaterial
Efter den sedvanliga presentationsrundan så samlades vi i grupper för att prata lokalt styrelsearbete.Frågorna som vi skulle dryfta var : "Var står föreningen om 10 år ? Hur får vi fler aktiva medlemmar? Hur når vi nya medlemmar?"
Alla önskade vi förstås att vi skulle ha en levande förening, och många olika förslag kom upp.
Sammanfattningsvis kan vi konstatera att vi behöver vara aktiva på andra fora än de traditionella och visa oss mer ute i samhället. 


Vi vill förstås att våra medlemmar ska känna att de är inkluderade i verksamheten och inte tvekar att ta kontakt och komma med förslag och önskemål om vad de vill att vi ska göra.

Vill påminna om några viktiga datum att lägga på minnet : 15 januari ska motioner till årsmötet vara inskickade . 
Vill ni dela med er av någon vävnota till medlemstidningen Solvögat, eller Månadens Väv så skicka även in de till den till den 15 januari . Varje region förväntas bidra med två solvnotor/år. Vävarna ska vara i egen design - inte vara publicerade i någon annans bok eller tidskrift. Även om vävtekniken är traditionell, så bör färg/materialval vara din egen, gärna med ett modernt uttryck.
Detsamma gäller de vävar som ska representera vår region på utställningen på Riksårsmötet i Borlänge.  Vi vill ha in vävarna till vårt eget årsmöte den 10 mars i Tväråbäck.  De ska alltså vara vävda i Västerbottensdräll, och de tre bidragen röstas fram av årsmötesdeltagarna. Mer information kommer i medlemsbladet i januari.Ing-Briths smycke är ett gott exempel på en modern produkt  i egen design.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar