tisdag 13 mars 2018

Årsmötet 2018

I lördags var det dags för årsmöte -igen. Det tycks bli tätare och tätare mellan dem, eller också är det min tidsuppfattning som ändrats.
Vi åkte till Tväråbäck och besökte Tvärssan, det f.d. missionshuset som förvandlats till hantverksbutik, kafé och spinnrocksmuseum tack vare Kia Jonssons kreativa sinnelag.

Hon ordnade också lunch till oss årsmötesdeltagare. Kia höll även i klubban samt gav oss en fin och informativ guidning och berättade historier om föremålen i lokalen.
Årsmötet gick smidigt och vi hann med att få en kort förevisning av olika drällar av Brita Tedebrand, som är vår främsta förespråkare av Västerbottensdrällen.
Frågan var vad som var den korrekta benämningen av denna dräll:  Daldräll, förenklad dräll eller halvdräll? Vi blev väl inte helt på det klara med det rätta svaret. Kanske finns det inte, eller så är alla svar rätt? Trevligt var det att få se Britas fina vävnader hur som helst. 
Vi skulle ju också rösta fram bidrag till utställningen MÅNGFALD som visas i Borlänge i anslutning till Riksårsmötet i april. Det var inte så många som lämnat in bidrag tyvärr, men vi röstade fram tre bidrag som uppfyllde kriterierna. Två var inlämnade av Brita. Det tredje var tillverkat och designat av Barbro Persson. Alla var vävda i den valda tekniken för vårt län - Västerbottensdräll. 

Återkommer om de bidragen senare. 
Alla bilder i detta inlägg togs av vår nya ledamot Monica Svensson
Den nya styrelsen finns presenterad i en särskild länk .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar