Sidor

onsdag 14 februari 2024

Årets första webcafé - Japansk flätning

 Vi diskuterade i styrelsen vad vi skulle sätta för rubrik på vårt webcafé. Meshwork eller Fabric weaving heter det på engelska. Vi döpte det efter lite funderingar till Japansk flätning. Det är möjligt att tekniken kommer från Japan, men när jag googlar på Japansk flätning så kommer jag först bara till Kumihimo. Jag skulle hellre kalla det för Tygbandsvävning om vi behöver ett svenskt namn för tekniken. Men det verkar inte träffa rätt. Hittar till sist en sida med den teknik som vi menar med JAPANSK FLÄTNING

Vår expert och främsta utövare i tekniken är nog Annika Näslund som också höll i kvällens möte, även om ett par av oss andra i styrelsen också har testat. Besök hennes Facebooksida ifall ni missat och vill se fler exempel på hennes alster. 

Idag är det Alla Hjärtans Dag och jag tar tillfället i akt att färdigställa ett hjärta som hört till mina många Ufon. 


Det finns så många roliga textila tekniker att pröva på, så tiden räcker inte till för allt man skulle vilja.
Men det är skönt att ha saker att se fram emot.  Nästa vävcafé blir den 13 mars då vi pratar om handdukar 
Innan dess har vi årsmöte i Petiknäs, Norsjö kommun. Närmare bestämt den 9 mars. 
Anmäl dig gärna till årsmötet via denna länk.
Jag hoppas att alla tar med sig någon ( gammal eller ny) handduk så vi kan få både se och känna på olika tekniker och material. Föreningen Vävskälet visar en utställning av vävar som deras medlemmar vävt genom åren och vi har också en "hemlig gäst" som visar en annan spännande teknik. 

Det är trots allt trevligast med fysiska möten, även om det har sina fördelar med distansmöten via Internet. Vi kan se och höra föreläsningar och gå kurser som andra regionsföreningar initierat och slipper resa lång väg för att få ta till oss proffesionellas kunskap. 
Gå gärna in på Riksvävs hemsida och se vad som är på gång ute i landet.
Den 29 februari blir det distanskurs i bindningslära med Karin Wallin. Det finns någon plats kvar, Anmäl senast den 15 februari här. via länken på hemsidan. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar