tisdag 18 oktober 2016

Kurs i Bindningslära med Solveig Magnusson

På begäran av några av våra medlemmar som ville förkovra sig i bindningslärans teori, tillfrågade vi Solveig Magnusson, (sekreterare i Riksföreningen för handvävning och egen företagare med handvävning som affärsidé. Läs mer om henne på hemsidan:  Vävidé ) om hon ville vara kursledare.
Många av oss har ju vävt i flera år utan att ha fördjupat oss så mycket i teorin bakom vävningen.
Ibland hittar vi någon gammal vävnad som skulle vara trevligt att förnya och väva upp, men det kan vara knepigt att förstå hur den solvats och trampats.
Vi blev 14 förväntansfulla elever som fick lära oss att analysera vävar och förstå hur de är uppbyggda.
Många prover fick vi att analysera
Och flera olika bilder för att försöka klura ut solvning och trampning

Kursledaren hade en bra struktur på föreläsningen, och vi sög åt oss som svampar.
Hoppas bara att vi får minnas allt, annars har vi ju texterna att gå tillbaks till. Det mesta finns ju att hitta på Internet, ( t. ex på Riksvävs hemsida ) naturligtvis även bindningslärans teori. Men det är så mycket lättare att förstå när man har en klar och tydlig kursledare att fråga när man kör fast.

Vi hyrde en ljus och trevlig lokal i samma byggnad som Holmsunds Vävstuga, och passade förstås på att titta på deras vävar också.
 Vår kassör Annica och hemsidesansvariga Katarina visade sig vara utmärkta kockar också och försåg oss med god sopplunch båda dagarna och goda kakor till kaffet. 

Sammanfattningsvis så skildes vi på söndagafton nöjda och mätta , med förhoppning om att återses på någon annan plats längre fram, för att uppdatera våra kunskaper.1 kommentar:

  1. Det var ett sant nöje att ha denna hårt fokuserade grupp att jobba med. Flera sådana! Tror att alla landade i bindningsläran med fötterna före. Hälsningar till er alla Solveig

    SvaraRadera