söndag 19 februari 2017

Årsmötet i Estersmark

Så var ännu ett årsmöte avverkat. Det är alltid roligt att träffa medlemmar, och få idéer till ny verksamhet. De flesta i styrelsen ställde upp till omval. Lite omflyttningar gjordes och vi hälsar vår nya ledamot Sara Andersson från Grönliden välkommen i gänget.
I år kombinerades det med ett studiebesök hos de kreativa makarna Ulla och Jörgen Holmström som driver företaget Ekorrbo Hantverk .De försåg oss även med en god lunch.
Ulla berättade om deras affärsidé och hur de arbetar med olika teman varje år.  2016 var temat Trädgård, och de har båda jobbat med olika slöjdprodukter avsedda och anpassade till detta tema.
Jörgen har ofta en humoristisk twist på sina produkter
Föreaget startade 1994 och Ulla har arbetat med textil - främst vävning- pararellt med annat arbete sedan dess. Hon presenterades som Kvartalets vävare på vår regions hemsida 2016 . Här kan ni läsa hennes egen berättelse, och se fler av hennes fina vävar. 
Ulla vävde och sydde en fantastisk brudcape till sin sonhustrus bröllop för ett år sedan.

Ett par av oss hann också besöka en av våra medlemmar Anette i Innervik på vägen hem.Hon är dotter till den legendariska slöjdaren Viola Asplund, Nyliden. Anette har gjort utställningar av både sina egna och sin mors alster. Utställningar som är väl värda ett besök. 

Det är en fantastisk samlad skatt vi förmodligen har lite varstans i vårt län, som behöver lyftas fram till beskådande och bevarande.  Vi i styrelsen för Västerbottensvävarna tar tacksamt emot tips på studiebesök som våra medlemmar kan vara intresserade av. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar